Председник Србије Александар Вучић је 15. фебруара 2022. године расписао ванредне парламентарне изборе који ће се одржати 3. априла 2022. године. Преседник републике је позвао грађане да” узму учешће у тим изборима, да као земља покажемо свој демократски капацитетет…” По расписивању избора политичке партије су отпочеле сакупљање потписа за листу, најмање 10000 потписа грађана. Најбрже су сакупиле потписе владајуће странке СНС и СПС, која излази на изборе са Јединственом Србијом.

Пред предстојеће изборе Српска странка Заветници је отворила канцеларију у Деспотовцу. Српска странка Заветници је на Скупштини одржаној 6. фебруара 2022. године донела одлуку да ће њихов председнички кандидат бити Милица Ђурђевић Стаменковски, председник странке и да ће на све нивое избора изаћи самостално.О потенцијалним постизборним коалицијама ће разговарати након избора, када буде јасно ко какве позиције буде имао и ко стекне парламентарни статус. “Оно што могу да кажем је да немамо намеру да склапамо коалицију и формирамо владу са СНС”, јер “у распону од Наташе Јовановић до Зоране Михајловић” не могу да нађу партнера. “Али ако нека група људи из постојеће владајуће коалиције заузме друге идеолошке позиције са њима ћемо разговарати”, истиче Милица Ђурђевић Стаменковски. “Овај народ хоће промене до којих није дошло 2012. године”, истиче Стаменковски.

Игор Томић, испред Српске странке Заветници Деспотовац напомиње да се канцеларија странке налази у тржном центру “Пасаж” – у улици Краља Милана бб., отворена је за све добронамерне грађане који желе квалитетнији живот и бољу општину Деспотовац.