Овогодишње међународно такмичење Куп Математичке гимназије (Mathematical Grammar School Cup)  је одржано од 28. до 30. јуна, Наша Наталија Пантић из Дворишта, ученица специјалног 1Д одељења Математичке гимназије, освојила је две медаље: сребрну из математике и бронзану медаљу из физике (у појединачној конкуренцији). Наступала је за четворочлани тим најбољих ученика 1.разреда Математичке гимназије. Ове године је учествовало око 150 такмичара, чак 36 екипа из 8 држава (Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Грчке, Северне Македоније, Румуније, Словеније и Србије). Седамнаест екипа је учествовало уживо, а 19 онлајн. На свечаном отварању, између осталих, учеснике је поздравила и Констракта, наша уметница која је представљала Србију на Евровизији.

Међународни куп Математичке гимназије је завршен 30. јуна свечаном доделом медаља у Народној скупштини Србије где су такмичаре поздравили: Ивица Дачић, председник скупштине, Мирјана Катић, директор Математичке гимназије, Милан Добријевић, државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Ово министарство је покровитељ Купа МГ, као и представници спонзора.

Значај овог такмичења потврђује и извештај у Трећем дневнику РТС-а емитованом 30.6.2022. године.

Иначе, Наталија је после основне школе, током које је освојила више награда из математике и физике, 2001. године уписала Математичку гимназију у Београду, као друга на ранг-листи. Изабрана је у специјално одељење које има 17 ученика са најбољим резултатима на такмичењима у ОШ, као и два наша надарена ученика из САД-а. У том одељењу се ради по посебном, напредном програму у односу на остатак гимназије и деца се спремају за најзахтевнија такмичења. Из тог одељења су касније дошли скоро сви освајачи државних награда. Прву годину је завршила одличним успехом, а врхунац је био освајање 1. места на државном такмичењу из математике. На поменутом МГ купу је освојила своје прве две међународне награде.

Крајем ове године ће (као првак Србије) учествовати на изборном такмичењу за пласман на EGMO (Европска математичка олимпијада за девојке), а потенцијално може да се укључи у борбу за шесточлани тим Србије за најјаче такмичење на свету у математици – IMO (Међународна математичка олимпијада)…