Slikarka iz Despotovca, Nevena Nikodijević je izlagala svoje slike na međunarodnoj izložbi u Jordanu. Pod pokroviteljstvom ministra kulture Jordana, Ministarstvo kulture te zemlje je otvorilo Svetsku izložbu “Umetnost kulture i istorija naroda” u prisustvu ambasadora Libana, ambasadora Tunisa i predsednice Udruženja vizuelnih umetnosti Jordana. Ovo je treća sezona koju organizuje Aldar Art Galerija. uz učešće petnaest zemalja širom sveta iz različitih umetničkih škola.

Izložba je bila izuzetno posećena od publike u Jordanu, a naša slikarka je iskoristila priliku da domaćine upozna sa znamenitostima naše zemlje i našeg kraja. Podsetila je na tradicionalno dobre odnose između arapskog sveta i Titove Jugoslavije, kao i na činjenicu da je mnogo studenata sa Bliskog istoka studiralo u Beogradu, da su mnoga prijateljstva tada sklopljena, ostala do danas.

U skladu sa temom “Umetnost kulture i istorija naroda” Nevena Nikodijević se predstavila sa dve slike: “Manastir Manasija” i “Grad Petra”, kao dve veoma važne istorijske znamenitosti, za ova dva podneblja …