Црква Светих апостола Петра и Павла у Стрмостену је саграђена пре скоро сто година. Ако се изузму неколико фресака светитеља, највећим делом црква није била живописана. Ових дана живописачки атеље Светлопис приводи крају осликавање дела храма. Атеље Светлопис је настао кроз коауторски рад Јелене и Дејана Недељкова, Ови сликари фрескописци остварују пројекте осликавања храмова, како самостално, тако и заједничким радом веће екипе која се формира.

Дејан Недељков је завршио Академију СПЦ за уметности и консервацију у Београду као дипломирани ликовни уметник, сликар– фрескописац. Излагао на колективним изложбама у земљи и иностранству. Прву самосталну изложбу 2022. године имао је у галерији Кућа Ђуре Јакшића у Београду. Као сарадник учествовао у осликавању више храмова. Коаутор са супругом Јеленом у пројектима осликавања дела живописа за цркве у Деспотовцу, Михајловцу и Браунау на Ину. Бави се иконописом и фрескописом.Члан је УЛУПУДС-а.

Јелена је родом из Деспотовца из породице Обрадовић. После завршене средње школе у родном граду, уписује и дипломира на Академији СПЦ за уметности и конзервацију у Београду. Излагала је на колективним изложбама у земљи и иностранству. Прву
самосталну изложбу 2014. изложила је у галерији духовног центра при Храму Св. Саве у Паризу. Другу самосталну изложбу излаже 2022. године у галерији Кућа Ђуре Јакшића у Београду. Као сарадник учествовала је у осликавању бројних храмова. Аутор је иконостаса цркве Св. Илије у Радучу у Хрватској, престоних икона за иконостас манастира св. Архангела Гаврила на острву Мартиник (Доминика) и других пројеката. Коаутор је са Дејаном Недељковим у пројектима осликавања дела живописа за поменуте цркве. Са супугом Дејаном је осликала део живописа цркве Св. Деспота Стефана Лазаревића у Деспотовцу 2018/2019. Бави се иконописом и фрескописом. Члан је УЛУПУДС-а.

Захваљујући прилозима и донацијама верног народа и префињеном стилу уметника фрескописаца Јелене и Дејана део цркве у селу Стрмостену је добило божанствено унутрашње рухо. Надамо се да ће уметници за који месец или годину наставити рад на фрескописању храма до потпуног завршетка.